Toprefs lopen veel inkomsten mis door competitiestop: "Dan spreken we al snel over 15.000 euro bruto"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties
Toprefs lopen veel inkomsten mis door competitiestop: "Dan spreken we al snel over 15.000 euro bruto"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sommige clubs hebben hun spelers op technische werkloosheid gezet, andere betalen hen nog de volle pot en er zijn er ook nog die met de spelers tot een akkoord kwamen over een salarisvermindering. Voor scheidsrechters ligt de situatie anders.

Geen wedstrijden, geen inkomsten voor de refs. Voor sommigen toch. De scheidsrechters die als semi-prof actief zijn bij de KBVB krijgen een maandloon dat varieert tussen 1.450 en 2.400 euro bruto, afhankelijk van hun staat van dienst. Dat berichtte Het Laatste Nieuws zaterdag. Scheidsrechters die als amateur staan ingeschreven grijpen nu naast een inkomen.

De krant maakte ook een berekening van wat de toprefs ongeveer hebben misgelopen door de stopzetting van de competitie. Ze rekenen 1.900 euro bruto voor een scheidsrechter en ongeveer 400 euro voor een videoref of vierde assistent.

"Heb je een beetje geluk met de aanduidingen, dan spreken we snel over 15.000 euro­ bruto", maakte een anonieme topref de schatting voor de elf speeldagen die niet zijn doorgegaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties