Pro League wil dan toch niet meegaan in antiwitwaswet: "Dit getuigt van een blinde arrogantie"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 12 reacties

De Pro League wil liever niet meegaan in het invoeren van de preventieve antiwitwaswet

Pro League wil dan toch niet meegaan in antiwitwaswet: "Dit getuigt van een blinde arrogantie"
Foto: © photonews

De Pro League was er na de zaak Propere Handen mee akkoord gegaan dat het profvoetbal onder preventieve antiwitwaswet gebracht moest worden. Intussen zijn ze echter van mening veranderd en dat maakt politieker Joris Vandenbroucke (SP.A) heel ambetant

Zondag zond de Pro League een nota dat "het toch geen goed idee zou zijn" om dat in de praktijk om te zetten. “Eerlijk gezegd geloof ik er niets van dat het voetbal lessen wil trekken uit de operatie Propere Handen", reageert een kwade Vandenbroucke in Het Nieuwsblad.

"Ze steken gewoon de kop in het zand. Dit getuigt van een blinde arrogantie en motiveert mij nog meer om het gaspedaal in te drukken. Dit is een sector die jaarlijks 150 miljoen euro aan gemeenschapsgeld krijgt en toch zien ze het niet zitten om proper en transparant te zijn. Daar kan ik met mijn hoofd niet bij.”

Concreet zou het betekenen dat alle transacties grondig worden gecontroleerd en dat er boetes kunnen uitgeschreven worden en strafrechterlijke vervolgingen voor bestuurders kunnen komen. De Pro League maakt zich zorgen dat dit een concurrentienadeel zou kunnen betekenen. “We vragen toch enkel maar een grote mate van transparantie om het witwassen van zwart geld te vermijden? Hoe kan dat nu een concurrentienadeel betekenen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties