UPDATE: Nieuwe eersteklasser zwaar getroffen door covid-19: "12 besmettingen, waarvan 9 spelers

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 17 reacties
UPDATE: Nieuwe eersteklasser zwaar getroffen door covid-19: "12 besmettingen, waarvan 9 spelers

Vorige maandag noteerden we de eerste uitgestelde wedstrijd in de Jupiler Pro League door te veel coronagevallen bij een club. Komt er weldra een tweede uitgestelde match aan?

Het aantal vastgestelde besmettingen is de laatste weken enorm de hoogte ingegaan in ons land en die trend zien we ook terug bij de Belgische voetbalclubs. Vorige maandag werd Waasland-Beveren - KV Oostende uitgesteld door een hoog aantal besmettingen bij de thuisploeg en nu komt er een nieuwe match in gevaar.

UPDATE 16u21: Moeskroen bevestigt op de eigen webstek dat er 12 coronagevallen zijn. Het gaat om 9 spelers en 3 medewerkers van de club. Over de identiteit van de besmette personen wil de club niets kwijt.

Vanaf zeven besmettingen bij spelers kan een partij worden uitgesteld, maar clubs zelg beslissen daar niet over. Als ze uitstel vragen moet dat eerst via de Pro League gaan. Het aantal basis- en wedstrijdkernspelers kan een bepalende factor zijn in die beslissing. Ald de match wordt uitgesteld is het wachten op het debuut van kersvers Moeskroen-trainer Jorge Simão.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties