14 coronagevallen, maar Eupen mag match tegen Genk niet uitstellen van Pro League: "Ook voor Genk houdt dit risico's in"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 78 reacties

Eupen heeft 14 coronagevallen, maar slechts vijf besmette spelers en mag match dus niet uitstellen

14 coronagevallen, maar Eupen mag match tegen Genk niet uitstellen van Pro League: "Ook voor Genk houdt dit risico's in"
Foto: © photonews

Eupen speelt morgenavond in Genk. En dat zouden ze liever niet doen. 14 mensen bij de club, waaronder trainer Benat San José, zijn besmet met het coronavirus. Maar aangezien er 'slechts' vijf spelers besmet zijn, moet de wedstrijd gespeeld worden volgens de reglementen van de Pro League.

Eupen had uitstel gevraagd, maar krijgt die niet van de kalendermaker. "We hebben vijf positieve gevallen onder de spelers maar in totaal hebben er 14 van de 47 personen op de club positief getest. Dat is een erg hoog percentage. Dit houdt gezondheidsrisico’s in. Om die reden leek het ons beter om de wedstrijd te annuleren maar het reglement staat dat dus niet toe. Wat kunnen we dan nog doen?”, aldus technisch directeur Jordi Condom bij Het Nieuwsblad.

Benat San José zit dus ook in quarantaine... “We zouden deze match niet moeten spelen. De spelers hebben schrik. Ook voor Genk houdt dit risico’s in. We hebben er alles aan gedaan om de Pro League duidelijk te maken dat het geen goed idee is om de match te laten doorgaan. Maar ze weigeren ons verzoek omdat we geen zeven besmette spelers hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties