De Sart ziet negatief patroon in prestaties van KV Kortrijk: "Elk jaar is het hetzelfde liedje. Dat is echt hatelijk"

Clint Vens
| 14 reacties
De Sart ziet negatief patroon in prestaties van KV Kortrijk: "Elk jaar is het hetzelfde liedje. Dat is echt hatelijk"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor KV Kortrijk is het vooralsnog een grijs seizoen. De Kerels zijn op zoek naar een referentiematch om hun seizoen dat extra pigment te geven en om de voeling met de linkerkolom van het klassement niet te verliezen.

Want vergis je niet, er zijn wel degelijk Play-Off ambities. De Kortrijkzanen hoopten kans te maken om er een keertje bij te zijn nu er acht ploegen mogen meestrijden om de Europese tickets. De tussentijdse balans is echter teleurstellend. Met 10 op 33 en 20 punten is KVK vijf punten verwijderd van die achtste stek.

“Elk jaar is het hetzelfde liedje”, zegt De Sart in Het Nieuwsblad. “We leggen te weinig regelmaat in onze prestaties en uiteindelijk missen we de play-offs op een haar na. Dat is echt hatelijk. Ik wou graag de bekerfinale halen met Kortrijk of eens Play-Off 1 spelen... Dat dit nog niet gelukt is, is toch un petit regret.”

Druk van de ketel halen

Het programma van de Kerels oogt erg pittig, tegen Standard moet er dus in principe gewonnen worden. “Als we straks winnen, kunnen we zonder druk naar Genk. Deze matchen zullen ons seizoen bepalen. Dit zijn rechtstreekse duels om opnieuw aansluiting te maken met de top van het klassement. Ik heb er zin in..”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties