Belgisch voetbal dit weekend opnieuw in regenboogkleuren: "Discriminatie, homofobie en racisme zijn absoluut not done"

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties
Belgisch voetbal dit weekend opnieuw in regenboogkleuren: "Discriminatie, homofobie en racisme zijn absoluut not done"

Komend weekend kent de derde editie van de Football for ALL-campagne, de regenboogcampagne waarmee de Pro League en haar clubs een statement maken voor diversiteit en inclusie op en rond de velden.

"Met de slogan “Football for All” benadrukt de Pro League haar engagement; ons voetbal is er voor iedereen. Een boodschap die op een sterke wijze wordt uitgedragen door spelers en speelsters uit de Jupiler Pro League en de Scoore Super League in een bijzondere reportage van Eleven Sports en de Pro League", klinkt het in een persbericht.

"Het Belgische voetbal gaat dit weekend opnieuw getooid in regenboogkleuren. De kapiteins van de Jupiler Pro League en de 1B Pro League dragen voor deze speeldag de regenboogkapiteinsband, de cornervlaggen zijn eveneens in regenboogmotief."

Met de Football for All campagne wil de Pro League haar beleid en waarden rond diversiteit en inclusie uitdragen naar het brede publiek. “De Pro League werkt al verschillende jaren met clubs, overheden en experten aan haar beleid rond diversiteit en inclusie. Onze doelstelling is duidelijk; een klimaat rond en in ons voetbal creëren waar iedereen zich thuis voelt en discriminatie, homofobie, racisme absoluut not done zijn”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League. “Het is belangrijk deze boodschap te blijven uitdragen, zowel binnen de voetbalgemeenschap als naar de bredere samenleving.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties