Ook zware kritiek uit België op de Super League: Gent-voorzitter Ivan De Witte, KBVB en Beerschot reageren
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 61 reacties

Gent-voorzitter De Witte, Beerschot en KBVB spreken zich uit tegen de Super League

Ook zware kritiek uit België op de Super League: Gent-voorzitter Ivan De Witte, KBVB en Beerschot reageren
Foto: © photonews

De oprichting van de Super League doet het voetbal op zijn grondvesten daveren. Ivan De Witte heeft zich al geuit als een groot tegenstander van de nieuwe Europese competitie. Ook de KBVB en Beerschot zijn tegen, blijkt uit een korte reactie.

Twaalf Europese topclubs spelen door de oprichting van een Super League soloslim en zijn van plan om een eigen Europse competitie te creëren. Dat stuit op heel wat verzet. Ook vanuit België komen er al kritische geluiden ten opzichte van de nieuwe Super League. 

Conference League al devaluatie

Ivan De Witte heeft zich er al over uitgelaten bij Radio 1, weliswaar in eigen naam. "Wij hadden al een soort devaluatie met de oprichting van de Conference League. Daarbij wordt een aantal clubs die tot op heden konden deelnemen aan de Europa League als het ware naar beneden geduwd. Dat betekent echter dat de waarde van die Europese wedstrijden fel naar beneden gaat."

Het hoeft dus niet nog erger gemaakt te worden. "Als men daar een Super League aan toevoegt, betekent dat een verdere devaluatie en een aanslag op de natuur van het voetbal. Dan gaan alle aandacht en middelen naar die Super League. Als ik hoor wat voor bedragen daar zullen rondgaan, dat gaat over miljarden. Dat zal ook een invloed hebben op de salarissen, die nu al bepaalde maatschappelijke grenzen bereiken."

De Witte betwijfelt wel of de Super League uiteindelijk effectief gaat komen. Ondertussen laat de KBVB weten dat het aan de kant van de UEFA staat en ook gekant is tegen een nieuwe, gesloten Europese competitie. In een kort statement verkondigt Beerschot.... niet te zullen deelnemen aan een eventuele Super League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties