Analyse Het seizoen doorgelicht: Essevee mag/moet bouwen aan de toekomst na een seizoen met ups en downs

Het seizoen doorgelicht: Essevee mag/moet bouwen aan de toekomst na een seizoen met ups en downs
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

De competitie zit er nu helemaal op, de prijzen zijn uitgedeeld en de clubs weten waar ze aan toe zijn volgend seizoen. Wij maakten de analyse van ieders seizoen op basis van de verwachtingen en waar ze uit kwamen. Vandaag: Zulte Waregem.

Verwachting voor het seizoen

Sinds de invoering van de play-offs is en blijft Zulte Waregem misschien wel het 'kleintje' dat het meest heeft kunnen dromen zoals de groten.

Een bijna-titel, twee keer de Beker van België, meermaals Europees voetbal, ... Het geeft de burger moed én de nodige ambitie. 

En dus speelt een team als Essevee altijd voor meer dan gewoon in eerste klasse blijven. Ook dit seizoen was het opnieuw gaan voor de top-8 en de play-offs.

De realiteit

Na tien speeldagen zag het er héél vies uit voor Zulte Waregem. Het was niet de eerste keer de voorbije jaren, waarin goede en mindere momenten vaak werden afgewisseld.

Na de mindere openingsperiode volgde wel een heel sterke reeks, waarin het seizoen werd gered en plots de play-offs nog in zicht kwamen.

Die werden uiteindelijk op de slotspeeldag vergooid tegen AA Gent, met een zware nederlaag: 2-7. Ook tegen Club Brugge en Anderlecht werd het voorbije jaar zwaar verloren, tekenend voor de offdays die het team soms heeft.

De toekomst

Zulte Waregem blijft geloven in hun eigen aanpak. Dat is er ook eentje zonder buitenlandse investeerders, maar met zakenmannen uit de regio.

Financieel zorgt dat ervoor dat er soms minder mogelijkheden zijn, Francky Dury gaf ook al aan dat de kern niet al te breed was afgelopen seizoen.

Essevee neemt afscheid van meer dan tien spelers en zal dus opnieuw moeten gaan bouwen en mogelijk ook verjongen. Het zal sowieso druk worden aan de Gaverbeek de komende weken, want het team blijft zoals steeds ambitieus. En op een mooie lentedag in mei ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties