"Het heeft te maken met kleur": wat zeggen de cijfers over de kritiek van Vanhaezebrouck op selecties bondscoach Martinez?

"Het heeft te maken met kleur": wat zeggen de cijfers over de kritiek van Vanhaezebrouck op selecties bondscoach Martinez?

Hein Vanhaezebrouck haalde flink uit afgelopen weekend, door aan te geven dat de selectie van Roberto Martinez te paars-wit kleurt op bepaalde momenten. Is er iets van te zeggen?

De cijfers lijken hetzelfde te zeggen. Met Zeno Debast maakte al de negende speler van RSC Anderlecht zijn debuut bij de nationale ploeg.

Delcroix, Lokonga, Doku, Verschaeren, Tielemans, Cobbaut, Dimata en Roef gingen hen voor, vlooide Het Nieuwsblad uit.

Primus

Met negen debutanten doet Anderlecht beter dan Club Brugge (5), Union (2) en AA Gent (2). Eupen, Standard, Antwerp, Mechelen, Oostende, Charleroi en Genk moeten het met één debutant stellen.

Toch kan het ook anders geïnterpreteerd worden. Anderlecht gaf de voorbije seizoenen ook opvallend veel jonge Belgen de kans, waar andere ploegen andere keuzes maken. Ook dat kan een rol spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21692 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties