Zeven goals in vijf competitiematchen zorgen voor grapjes over topschutterstitel - ook 'concurrent' Cuypers is formeel

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 2 reacties
Zeven goals in vijf competitiematchen zorgen voor grapjes over topschutterstitel - ook 'concurrent' Cuypers is formeel

Gift Orban beleefde tegen Zulte Waregem een nieuwe weergaloze dag. En dus is de vraag stilaan: hoeveel maakt hij er nog dit seizoen?

427 speelminuten verzamelde Gift Orban al, maar de 20-jarige Ghanese aanvaller liet daarin wel al meermaals van zich spreken.

Een doelpunt tegen Anderlecht, twee tegen Westerlo en nu vier tegen Zulte Waregem. Daarmee staat hij in vijf wedstrijden al op zeven doelpunten.

#ZWAGNT
© photonews

Aan deze marstabel en inclusief play-offs zou hij zelfs nog topschutter kunnen worden. "Daar ben ik niet mee bezig, ik wil gewoon vooruit komen met de ploeg", kon de goalgetter er wel om lachen. "Ik ga daar niet voor, ik wil vooral verbeteren."

Cuypers ook niet mee bezig

Momenteel is Vincent Janssen met zestien doelpunten topschutter, net als de getransfereerde Paul Onuachu. Hugo Cuypers volgt met vijftien, maar moet dus ook al in eigen rangen kijken naar een 'concurrent'.

"Die topschutterstitel is van geen enkel belang", aldus ook Cuypers. "Het collectief telt en matchen winnen. Maar als Gift Orban ze zo blijft binnenleggen, dan kunnen we ons misschien plaatsen voor play-off 1."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties