De Condé haalt alweer uit naar Tedesco, analist ziet meerdere redenen daarvoor
De Condé haalt alweer uit naar Tedesco, analist ziet meerdere redenen daarvoor

Racing Genk was na de eerste selectie van Domenico Tedesco erg ontzet over het ontbreken van Bryan Heynen en Mike Trésor. Ondanks het succes van de Rode Duivels tegen Duitsland en Zweden blijft Dimitri de Condé op dezelfde nagel kloppen.

Dimitri de Condé, sportief directeur bij Racing Genk, herhaalde woensdag bij De Morgen nog eens zijn standpunt over de niet-selectie van Bryan Heynen en Mike Trésor voor de Rode Duivels. 

"Je geeft het signaal aan jonge Belgische spelers dat ze beter op de bank kunnen gaan zitten bij een Southampton, Leicester of PSV", zei De Condé. En dat terwijl drie ploegen een Europese kwartfinale haalden en Club Brugge de groepsfase van de Champions League overleefde. 

Maar volgens analist Alexandre Teklak zitten ook dat de mindere prestaties (6 op 18) daar voor iets tussen. "Ik voel een zekere nervositeit binnen de club. Ze zouden nooit gereageerd hebben op de niet-selecties van Heynen en Trésor als alles goed ging", stelt hij in La Dernière Heure.

Vertrek Onuachu en blessure van vervanger

Teklak ziet dan ook een verband tussen de mindere prestaties van Genk en hun reactie. Genk zag eind januari Paul Onuachu vertrekken naar Southampton, die daar de laatste vier matchen ook meer op de bank zit dan hij speelt. 

"Het vertrek van Onuachu heeft meegespeeld, maar ook en vooral de blessure van zijn vervanger (Tolu Arokodare, red.).” Hij scheurde eind februari zijn meniscus en Racing Genk heeft daardoor enkel nog Samatta als diepe spits. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties