Bondsparket is duidelijk: Zeno Debast kent zijn straf na rare actie tegen KV Kortrijk

Bondsparket is duidelijk: Zeno Debast kent zijn straf na rare actie tegen KV Kortrijk
Foto: © photonews

Afgelopen weekend speelde Anderlecht 2-2 gelijk op het veld van KV Kortrijk. Zeno Debast kreeg deze wedstrijd rood omdat hij een doelpunt op 'Maradona-wijze' voorkwam.

Zeno Debast voorkwam een doelpunt tegen KV Kortrijk door even keeper te spelen. De 19-jarige verdediger zag een kopbal van Avenatti recht op een leeg doel afgaan. Toen besloot hij om de bal van de lijn te slaan. Het gevolg van zijn actie was meteen rood en een penalty voor Kortrijk, die ook werd omgezet.

Dat deze actie van Debast een staartje zou krijgen was duidelijk. Het bondsparket handelde snel, en zo kent de verdediger zijn straf een dag later. Het parket van de Belgische voetbalbond wil Debast voor één speeldag schorsen. Bovendien moet er een boete van 1.000 euro betaald worden. Dat meldt Proximus.

Als Anderlecht niet akkoord gaat met de schorsing, kunnen ze nog in beroep gaan. De sanctie zou betekenen dat Debast niet mag spelen in de topper tegen Club Brugge. Zonder de Rode Duivel zal Brian Riemer moeten beginnen puzzelen om een goede verdediging op het veld te krijgen.

UPDATE: Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht in beroep is gegaan tegen de schorsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties