Nieuwe fase in stadiondossier van Club Brugge gaat deze week van start

Nieuwe fase in stadiondossier van Club Brugge gaat deze week van start
Foto: © photonews

Club Brugge blijft dromen van een nieuw stadion. Vrijdag gaat een nieuwe, belangrijke fase in voor blauwzwart.

Een stadion met 40.000 plekjes op de bestaande site op Olympia. Dat is het plan van Club Brugge, waarvoor in november een omgevingsvergunning aangevraagd werd.

Het gaat eigenlijk om een aangepaste versie, want de eerste werd vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen na protest van buurtbewoners. Er waren toen grote vraagtekens rond het mobiliteitsonderzoek en over de bouwverordening van de stad Brugge.

Er werd nu bijkomend mobiliteitsonderzoek gedaan en stad Brugge paste haar verordening aan. Nu vrijdag gaat het openbaar onderzoek van start. Dat loopt tot 3 februari. Iedereen kan het dossier inkijken en opmerkingen formuleren.

Stad Brugge gaat er nu al van uit dat er opnieuw bezwaren uit de buurt zullen komen. Daarna moet de Vlaamse regering beslissen of er een omgevingsvergunning toegekend wordt en bij een goedkeuring kunnen omwonenden opnieuw in beroep gaan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Al loopt er ook nog een beroep bij het Hof van Cassatie, ingesteld door Club Brugge, tegen de uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen over de eerste omgevingsvergunning die toegekend werd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties