Anderlecht heeft nog héél goeie zaakjes gedaan tijdens de wintermercato: Fredberg heeft weer meer ruimte

Anderlecht heeft nog héél goeie zaakjes gedaan tijdens de wintermercato: Fredberg heeft weer meer ruimte

Anderlecht heeft de voorbije dagen wel nog wat ruimte gemaakt op zijn salarisbudget. De deals die Jesper Fredberg eruit sleurde, besparen paars-wit heel wat geld. En de Deen heeft zelfs een bescheiden winst gemaakt.

De transfer van Benito Raman naar Samsunspor is volledig gratis. Anderlecht verbrak het contract van de aanvaller zodat hij transfervrij bij de Turkse club kon tekenen. Dat betekent wel ze af zijn van de laatste vijf maanden loon van zijn contract, wat toch al gauw kan oplopen tot een half miljoen.

Daarnaast hebben ze Maxime Dupé vervangen door Mads Kikkenborg. Daar betaalden ze 1,3 miljoen voor aan Lyngby, mogelijk met Lucas Lissens als deel van de deal. Dupé werd echter betaald als eerste doelman, terwijl de 24-jarige Kikkenborg een veel kleiner contract heeft. En naar verluidt heeft Nice ook nog redelijk goed betaald voor de Franse doelman.

Als Fredberg straks ook nog Amadou Diawara kwijt raakt, is zijn opdracht voor de wintermercato geslaagd. Hij moest de kern en de loonlast afzwakken. Ook Diawara is immers een grootverdiener. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties