18-jarige is hét lichtpuntje bij KAA Gent: "Heerlijk! Wat een voorzetten! Breng hem maar wat vaker"

18-jarige is hét lichtpuntje bij KAA Gent: "Heerlijk! Wat een voorzetten! Breng hem maar wat vaker"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent speelde in Europa 1-1 gelijk tegen Maccabi Haifa en is daardoor Europees uitgeschakeld. Lichtpuntje in donkere dagen is misschien wel Tibe De Vlieger. De 18-jarige jongeling kwam prima ingevallen op de rechterflank na een blessure voor Matisse Samoise.

De 18-jarige jongeling is pas sinds januari 2024 opgenomen in de A-kern van de Buffalo's, ondertussen wist hij al vier keer in te vallen voor KAA Gent. Daarin totaliseerde hij over alle competities heen al 77 speelminuten. 

Tegen Maccabi Haifa was het zijn langste invalbeurt, met een dik halfuur na de blessure van Matisse Samoise. Daardoor moest hij als rechtervleugelverdediger opdraven, terwijl hij normaal wat hoger op het veld staat.

Liever mét dan zonder supporters voor Tibe De Vlieger van KAA Gent

De Vlieger zelf was teleurgesteld omwille van de uitschakeling, maar wel blij met zijn Europees debuut. Het is een nieuwe kans voor de 18-jarige speler en een nieuwe stap in de ontwikkeling. "Het is leuker voetballen mét dan zonder supporters, maar dat ben ik gewoon van bij de beloften natuurlijk."

En Tibe De Vlieger maakte wel degelijk indruk, vooral met zijn voorzetten. Als het van de supporters op X afhangt, dan zou hij de komende weken en maanden zelfs méér kansen mogen krijgen. Ze geven een duidelijke tip richting Hein Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties