Nieuwssprokkels: 54-jarige President wordt profvoetballer

Nieuwssprokkels: 54-jarige President wordt profvoetballer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK komt dichterbij, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

White Star speelt volgend seizoen eveneens in het Edmond Machtensstadion van RWDM. Daarover bereikte general manager John Bico gisteren een akkoord met de gemeente Molenbeek. Beide Brusselse clubs draaien voortaan zelf op voor de onderhoudskosten van het stadion.

Opvallend nieuws uit Bolivië. Evo Morales, de 54-jarige president van het land heeft een bijverdienste gevonden. Morales tekende een profcontract bij eersteklasser Sport Boys en heeft zich op de spelerslijst laten zetten als centrale middenvelder. Benieuwd of hij zijn nieuwe carrière kan lanceren...

In Iran is er nog steeds geen gelijkheid der sexes. En dat wordt nog maar eens pijnlijk duidelijk gemaakt in aanloop naar het WK. Het land wil in de bioscopen de wedstrijden van de nationale ploeg uitzenden, maar dan wel met mannen en vrouwen gescheiden.

Een klap voor Chili enkele weken voor het WK. Het land moet het doen zonder Fiorentina-middenvelder Matias Fernandez. Die ziet door een enkelblessure zijn zomerplannen in het water vallen. Ook Artur Vidal, middenvelder van Juventus, is nog twijfelachtig. Chili zit in een groep met Australië, Nederland en Spanje.

Eric Van Meir lijkt de trainer te gaan worden van derdeklasser Berchem Sport. De ex-international staat helemaal bovenaan het lijstje.

Algerije heeft op een WK nog geen straffe statistieken kunnen voorleggen. Het land scoorde nog maar één keer in zijn laatste zes wedstrijden en in totaal is het 32 jaar geleden dat het nog eens kon winnen. "Als we in onze eerste wedstrijd tegen België een punt pakken, zetten we een grote stap richting volgende ronde", schuwde middenvelder Foued Kadir de straffe uitspraken niet.

Koen Persoons moet zijn vakantieplannen uitstellen omdat hij nog in beroep gaat tegen zijn schorsing van één speeldag. Hij moet zich vrijdag immers nog gaan verdedigen op de Bond na zijn rode kaart tegen Anderlecht. "Een schande als ik hiervoor geschorst wordt", zei hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties