kvkKV Kortrijk
ohlOH Leuven
Datum: 23/07/2022 18:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Na ongeslagen voorbereiding gaat OHL ook in competitie voor resultaat maar ook Kortrijk gebrand op goede start

Volg KV Kortrijk - OH Leuven vanavond om 18u15 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Na ongeslagen voorbereiding gaat OHL ook in competitie voor resultaat maar ook Kortrijk gebrand op goede start
Foto: © photonews

De competitiestart lonkt voor OHL en Kortrijk. De Leuvenaars zijn ongeslagen uit de voorbereiding gekomen. Hoewel de uitslagen in oefenmatchen van geen belang zijn, wil dat misschien toch wel iets zeggen.

Dat gaan we zaterdagavond alvast te weten komen in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk strandde vorig seizoen op een dertiende plaats. Niet simpel om fors grotere ambities te koesteren als menig concurrent over een hoger budget beschikt, maar een goede competitiestart kan in Kortrijk wel wat enthousiasme losmaken. De punten thuishouden in de eerste match en dan gelooft iedereen weer in een topseizoen, zo gaat dat.

Dan moet Kortrijk wel in staat blijken om OHL een eerste nederlaag toe te dienen in het seizoen 2022-2023. Iedere ploeg vertrekt uiteraard met nul punten, maar niet iedereen komt zonder verlies uit de voorbereiding. De 3-3 tegen Leicester was knap, maar nu gaat het om de knikkers.

"Nu ligt hun veld er nog goed bij", zei Brys over het terrein van KVK. Komen zijn spelers inderdaad dan beter uit de verf of motiveert dit de thuisploeg net? Geen Kadri, Vandendriessche of Osabutey langs Kortrijkse zijde bij aanvang van de competitie. Schrijvers en Keita zijn dan weer de afwezigen bij OHL. 

Kan u correct inschatten hoe het op de eerste speeldag afloopt in KVK-OHL? Waag dan zeker je kans bij BETFIRST! Een zege van Kortrijk levert u 2,50x uw inzet op, een zege van OHL 2,95x uw inzet en een gelijkspel 3,45x uw inzet!

Meer nieuws