gntKAA Gent
antAntwerp
Sven Kums 10'
1-0
1-2
27' Michael Frey (pen)
Datum: 28/08/2022 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6

Blijft Antwerp ongeslagen in Belgische competitie of kan Gent Europese kater sneller doorspoelen?

Blijft Antwerp ongeslagen in Belgische competitie of kan Gent Europese kater sneller doorspoelen?
Foto: © photonews

Vorige week kwamen KAA Gent en Antwerp niet aan de bak in de Belgische competitie om topfit de Europese wedstrijden te kunnen aanvatten. We weten allemaal hoe dat gelopen is en nu treffen de twee ploegen elkaar.

Gent moest tevreden zijn met een plaatsje in de Conference League-groepsfase nadat ze tweemaal verloren van Omonia Nicosia in de laatste voorronde van de Europa League. Een vangnet, maar absoluut niet de ambitie die AA Gent had vooropgesteld aan het begin van het seizoen. Met Molde, Djugardens en Shamrock Rovers treffen de Buffalo's wel 3 haalbare kaarten, al was Omonia dat op papier ook.

Bij Antwerp was er geen Europees vangnet meer na het verlies tegen Istanbul BB in de laatste voorronde van de Conference League. Het eerste verlies voor Mark Van Bommel als trainer van Antwerp en meteen op een zeer slecht moment.

Antwerp in het voordeel blijkt uit verleden

Beide ploegen zullen de Europese bolwassing zo snel mogelijk willen vergeten met een prestatie in de competitie. Er kan er enkel maar eentje winnen in de Ghelamco Arena zondagnamiddag.

Een opsteker voor de fans van Antwerp: het laatste verlies tegen Gent dateert al van mei 2019. Antwerp won daarna 5 van de 6 onderlinge duels en sinds hun return naar 1A verloor Antwerp nog nooit op het veld van AA Gent. Bovendien is de oudste club van het land nog altijd ongeslagen met 12/12 in de Belgische competitie.

Na een matige start met twee gelijke spelen had Gent de goede vorm te pakken met overwinningen tegen Westerlo en in Oostende. Het dubbele verlies tegen Omonia Nicosia heeft het vertrouwen misschen wel een deuk gegeven...

Meer nieuws