Zultse VV-Lentezon Beerse 1-0

Zultse VV-Lentezon Beerse 1-0
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lentezon startte goed aan de partij, eiste het balbezit op en crëeerde veldoverwicht. In de 6' kwam Kim Verlooy dicht bij de openingstreffer, maar de bal plofte in het zijnet. Zultse probeerde vanuit een gesloten organisatie uit te breken en al vlug bleek deze taktiek succesvol. Dom balverlies in de Lentezondefensie bracht een snel uitgevoerde counter op gang. Darline Vandendorpe omspeelde keepster Ellen Van den Vonder en legde de bal netjes in doel. Lentezon reageerde direct. Het schot van Veronique Bouwens was enkele centimeters te hoog en een mooie actie van Dorien Truyens in de zestien verdiende een mooier slo.

Ook in de tweede periode bleef Lentezon duidelijk de betere ploeg. Hilde Clessens besloot na hoekschop net over. Cruciale fase in de 56'. Dorien Truyens, weer op wandel in de zestien, werd duidelijk onderuit gehaald. Iedereen overtuigd van een strafschop bleef staan. De scheidsrechter bracht echter wel het fluitje naar de mond maar besloot dan om in laatste instantie voordeel te geven. Vreemd soort voordeel als de defensie in balbezit komt na een overtreding op een aanvaller.

Lentezon van de kook en Zultse profiteerde om de genadeslag toe te dienen. Jamie De Roose's schot ging echter naast. Dit was meteen het enige wapenfeit van de thuisploeg in de tweede periode.

Lentezon deed echter te weinig met hun speloverwicht al had de vrije trap van Hilde Clessens beter verdiend en kroop Zultse door het oog van de naald in de laatste vijf minuten. Anja Poels lanceerde een raket vanop 30 meter die uit elkaar spatte op de onderkant lat en net voor de doellijn terug opstuitte. Kim Van Boxle vesloot in de rebound op de thuiskeepster. Doelpunt: 13' Vandendorpe Darline (1-0) (Bron: Peter Maene-Lentezon Beerse)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties