Degradatiedebat voor de groene tafel?

Degradatiedebat voor de groene tafel?
Foto: © SC

Ondanks dat volgende week de competitie afloopt zou het degradatiedebat wel eens wat langer kunnen duren, namelijk voor de groene tafel. De omkoopgeruchten zijn immers van belang voor Charleroi, Heusden-Zolder en Antwerp.

Bondsprocureur Verstringhe heeft meegedeeld dat hij het dossier van Antwerp helemaal zal uitspitten. Er staan verklaringen in van meerdere spelers, ook niet-Antwerpspelers naar verluidt, die willen getuigen over mogelijke omkoopzaken en vriendendiensten in de degradatiestrijd. Als het dossier zwaar genoeg weegt, zal een commissie moeten oordelen als de aantijgingen terrecht zijn en het sportieve verloop van het degradatiedebat hebben beïnvloed. Naar verluidt zouden er niet alleen getuigenissen instaan over het duel Antwerp-STVV van afgelopen zaterdag, maar ook verwijzingen naar Charleroi-Moeskroen (1-0), Standard-Charleroi (1-1), Charleroi-Heusden-Zolder (2-1) en STVV-Charleroi (1-2).

Omkoping wordt bestraft met degradatie. Alleen indien Heusden-Zolder of Antwerp zich komende zaterdag nog zou handhaven in de hoogste afdeling vervalt het dossier. In het geval dat Charleroi als 16de eindigt zal het dossier helemaal afgehandeld worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties