Westerlo speelt 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk

Rita De Meyer

Westerlo speelde gisteren 1-1 gelijk tegen het Nederlandse RKC Waalwijk.  Jochen Janssen werd door de Westerlo-supporters warm onthaald. De ex-speler was blijkbaar nog niet vergeten, hij speelde overigens van 1997 tot 1999 voor Westerlo.

J.Janssen had zich blijkbaar voorgenomen om zich van zijn beste kant te laten zien bij zijn ex-club. Een schot van hem in de vijfde minuut werd afgestopt door Deelkens, maar tien minuten later was het dan toch raak. 0-1 werd het en was meteen ook de ruststand. Na de rust voerde Westerlo een aantal wissels door. Al vroeg in de tweede helft kreeg de Kempense club een strafschop na een fout op Utaka. De penalty werd omgezet en 1-1 op het scorebord. Iets later een mooie kans voor Janssens maar diens schot knalde tegen Wevers. De wedstrijd leverde wel nog een pak vervangingen maar geen verdere doelpunten meer op. Eindstand dus 1-1.

Doelpunten: 15' Janssen 0-1, 49' Utaka strafschop 1-1
Kern Westerlo: Deelkens (46' Bourdon), Keenan, Verheyen, Chris Janssens (77' Kristof Janssens), Elejiko (46' Haraldsen), Vangeffelen, Brosque (46' Mosia), Paas (46' Utaka), Ba (86' Vanarwegen), Ntuka (46' Svoboda), Delen (46' Wagemakers).
Kern RKC Waalwijk: Wevers, Greene, Schreuder (64' Van der Heijden), Van Niemen, Molhoek (86' Axwijk), Fuchs (71' Hoogendorp), Janssen, Van der Velden (75' Lonquet), Promes, Putters, Rustenberg.