Analyse FA Cup Man Utd kan niet winnen tegen Exeter

Yves Dekoning
FA Cup Man Utd kan niet winnen tegen Exeter

Exeter zorgde voor dĆ© prestatie van de derde ronde in de FA Cup door gelijk te spelen op Old Trafford. De Non-league club hield het grote Manchester United op 0-0. Old Ham en Sheffield United wisten zelfs ploegen uit de Premier League uit de beker te kegelen.

Manchester United - Exeter 0-0

De Mancunians verschenen niet met hun sterkste line-up aan de aftrap, maar toch is de prestatie van Exeter sterk. De ploeg uit de Conference zette een solide defensie neer een kon zo Man Utd het scoren beletten. Af en toe konden de bezoekers zelfs gevaarlijk tegenprikken. Sir Alex Ferguson bracht na rust Paul Scholes, Cristiano Ronaldo en Alan Smith nog in de ploeg, maar moest zich toch tevreden stellen met een replay in Exeter.

Sheffield United - Aston Villa 3-1

Voor het vierde jaar op rij ligt Aston Villa er al uit in de derde ronde van de FA Cup. De bezoekers waren net na de pauze op voorsprong gekomen via Gareth Barry, maar in de 57ste minuut bracht Danny Cullip de thuisploeg op gelijke hoogte. Een spannend bekerduel leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen. In de laatste tien minuten trok Sheffield United dan toch het laken naar zich toe. Andy Liddell trof nog twee keer raak.

Oldham - Manchester City 1-0

Oldham begon sterk aan de wedstrijd, en creĆ«erde enkele mooie kansen. Na 14 minuten spelen resulteerde dit in een voorsprong via Scott Vernon. City kwam geleidelijk aan beter voor de dag, en ontwikkelde wat druk, maar doelman Les Pogliacomi hield zijn netten droog. Mooie overwinning voor Oldham.