Rosenborg opnieuw achter Sollied?

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Rosenborg opnieuw achter Sollied?
Foto: © SC

Volgens de Noorse krant Dagbladet is er opnieuw redelijke interesse van Rosenborg BK voor Trond Sollied. Rune Bratseth, voorzitter van de Noorse topclub, zou aan de krant toegegeven hebben dat hij de bewegingen van Sollied blijft volgen en dat er nog steeds contact is. Dagbladet ziet hier een sterk teken in dat de Club Brugge-trainer nog steeds gewild is in Trondheim.

De interesse van Rosenborg stond op een hoog peil tijdens de afgelopen herfst, nadat de Noorse kampioen zijn trainer Ola By Rise aan de deur had gezet. Toen waren er heel concrete gesprekken tussen Sollied en Rosenborg, maar de Noor besliste uiteindelijk toch bij Brugge voort te doen. Nu weet Dagbladet echter dat Sollied zijn contract bij Club Brugge, dat loopt tot de zomer van 2006, niet zal verlengen. Daarmee laat de trainer de deur tot een - vervroegd - vertrek na dit seizoen op een kier. En dan is Rosenborg uiteraard kandidaat, aldus de Noorse krant.

Aan de interesse van de club uit Trondheim hang echter een grote maar: zelfs als Sollied Club Brugge deze zomer daadwerkelijk zou verlaten en naar Rosenborg zou willen trekken,  is er eigenlijk geen plaats voor hem. Huidig trainer Per Joar hansen heeft een contract van één jaar bij de Noorse kampioen, en dat loopt nog tot het einde van dit jaar. En Rosenborg heeft meer dan waarschijnlijk geen zin in nog een trainerssoap: "We zijn tevreden met de huidige trainerssituatie. Het is weinig waarschijnlijk dat Sollied de komende zomer naar Rosenborg komt", aldus voorzitter Bratseth.

De club uit Trondheim is echter niet al te denderend aan het nieuwe seizoen begonnen, en Dagbladet acht een niet onwaarschijnlijk dat indien Rosenborg er tot de zomer niet in slaagt de schade binnen de perken te houden, Sollied op de stoel van Hansen mag plaatsnemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties