Onyewu en USA naar WK

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Onyewu en USA naar WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Verenigde Staten hebben zich zaterdagavond gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Het team van Standard-verdediger Oguchi Onyewu klopte Mexico met 2-0.

De ogenschijnlijk makkelijke zege kwam wel pas in de tweede helft tot stand. In drie dolle minuten wisten zowel
Steve Ralston als Damarcus Beasly te scoren. Mexico kon daar niets meer tegenover zetten. De Verenigde Staten pakten zo de eerste plek in de groep, met 11 punten voorsprong op de vierde plek. Aangezien er nog maar drie wedstrijden op het programma staan en een plek in de top drie voldoende is voor een WK-ticket, zijn de Amerikanen nu al gekwalificeerd voor het WK. Mexico staat voorlopig tweede met 16 punten. De Mexicanen hebben dus genoeg aan één punt in drie duels om zich te kwalificeren. De strijd om het derde ticket gaat tusen Costa Rica, Guatemala en Trinidad en Tobago. Panama kan met slechts twee punten het WK vergeten.

Oguchi Onyewu stond negentig minuten in de basis bij Team USA. De verdediger van Standard was dolgelukkig met de kwalificatie: “Ik hoop mijn basisplaats te houden tot op het WK. Wat ik daarvoor moet doen? Daarvoor moet je bij de coach zijn, ik wil me daar niet mee bemoeien. Als mijn manier van spelen hem bevalt, is dat goed voor mij. Is dat niet zo, dan moet ik harder werken. En fit blijven. Dat is het allerbelangrijkste nu. De laatste maanden liep alles erg goed voor mij en ik moet nu zien dat dat zo blijft.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties