VÃ¥lerenga toont interesse in Lange

VÃ¥lerenga toont interesse in Lange
Foto: © SC

De Noorse landskampioen is op zoek naar spelers. Eerder deze maand haalden ze al Patrick Suffo weg bij Odd Grenland. Vorige week werd bekend dat ook de verdediger Jarl Andre Storbæk Ham-Kam verlaat en bij Vålerenga tekende. Storbæk moet de langdurig geblesseerde Tom Henning Hovi vervangen.
 
Volgens verschillende Noorse kranten zou een mogelijke opvolger van Steffen Iversen wel eens Rune Lange van Club Brugge kunnen zijn. Kjetil Rekdal bevestigde dat de club interesse heeft in Lange maar dat er nog niets concreets uit de bus gekomen is. “We hebben nog niet over een mogelijk contract gesproken, maar het is altijd nuttig om contact te houden met een speler die laat horen dat hij mogelijk naar Noorwegen zou terugkeren”, aldus Rekdal. Lange heeft nog een contract tot einde van het seizoen bij Brugge. Volgens de Noorse pers wil de spits eerst kijken welke aanbiedingen er komen vanuit het buitenland voor hij naar Noorwegen terugkeert.
 
Ook de namen van Ole Martin Årst, momenteel bij Tromsø aan de slag en Rob Friend van Molde worden genoemd als mogelijke transferkandidaten. Tromsø wil Årst echter niet laten gaan en Friend ligt nog enkele seizoen onder contract bij Molde, waardoor de vraagprijs te hoog zou kunnen zijn. Vålerenga wou Årst al in 2003 binnenhalen toen die van Standard Luik naar Noorwegen terugkeerde maar toen verkoos Årst om terug naar zijn thuisclub Tromsø te gaan. Volgens de directeur van Vålerenga, Kjetil Siem, wil de club eerst de spitsen in kaart brengen die momenteel in Noorwegen actief zijn en daarna pas kijken wat er in het buitenland beschikbaar is.
 
De club is ook op zoek naar een analist, iemand die Rekdal en Bohinen zal bijstaan in de analyse van de eigen ploeg en die van de tegenstanders. Kjetil Siem heeft daarom contact genomen met Egil “Drillo” Olsen, voormalig Noors bondscoach en in Noorwegen zowat de vader van de video analyse. Het is bekend dat Olsen en Rekdal goed bevriend zijn. Het was “Drillo” die Rekdal destijds een sleutelrol gaf in de nationale ploeg. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ex-Lierse speler aan Drillo dacht om de taak van analist in te vullen. Bovendien kent Olsen de club goed, hij heeft bij VÃ¥lerenga nog een tijd als trainer gewerkt. Siem is echter nog in onderhandeling met verschillende andere personen voor de job en hoopt dat de vacature tegen eind november ingevuld zal zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties