Selakovic neemt sportieve weerwraak

viki meeuwis

Afgelopen zondag stond de tweede speeldag van de Royal League op het programma. Er werden drie wedstrijden afgewerkt, de resterende drie worden op 3 februari afgewerkt omwille van het drukke schema van de Deense ploegen. Die concentreren zich nu volop op hun eigen competitie en bekerwedstrijden.

Djurgårdens – IFK Göteborg: 0-1

De Zweedse nummer een en twee namen het tegen elkaar op zondag in hun Royal League wedstrijd. De eerste twintig minuten was het vooral DjurgÃ¥rden dat domineerde. Tobias Hysén met een mooie pass naar Daniel Sjölund maar die kwam net een schoenmaatje tekort om DjurgÃ¥rden aan de leiding te brengen. Göteborg had het vooral in de eerste helft moeilijk om het juiste matchritme te vinden.
In de tweede helft begon Göteborg beter. George Mourad en Andrés Vasques maakten het de verdediging van DjurgÃ¥rden heel moeilijk en het was logisch dat er vroeg of laat een doelpunt uit moest volgen. Dat kwam er uiteindelijk in de 60e minuut via Stefan Selakovic. Veteraan HÃ¥kan Mild liet de bal via een goede pass bij Selakovic komen die de bal voorbij keeper Oskar Wahlström schoot. Vanaf dan zette Göteborg alles op hun verdediging om de voorsprong vast te houden.

Kjell Jonevret
, trainer van DjurgÃ¥rden haalde de totaal onzichtbare Hysén van het veld en bracht Adam Johansson in als spits maar het mocht niet meer baten. Ook het uitvallen van Kusi Asare met een blessure net voor het einde van de eerste helft werkte niet in het voordeel voor de ploeg uit Stockholm.
Het was voor Selakovic een mooie sportieve revanche nadat Göteborg eerder al de titel aan Djurgården verloor en de verdenking van belastingfraude waarmee af te rekenen had. De fans van Djurgården lieten zich ook tijdens de wedstrijd van hun “beste” kant kennen, na het doelpunt van Selakovic begonnen ze luid “belastingontduiker” te roepen.

DjurgÃ¥rden: Wahlström, Johannesson, Kuivasto, Concha, Stenman, Sjölund, Arneng, Arnason (’73 HÃ¥kansson), Kusi Asare (’45 Barsom), Nomvethe (’66 Amoah), Hysén

IFK Göteborg: Andersson, Bjärsmyr, Svensson, Johansson (‘81 Berg), Wendt, Wenbloom, Mild, Alexandersson, Vasques, Selakovic (’88 M. Berg), Mourad

Gele kaarten: Mild, Wenbloom, Alexandersson, Concha

Scheidsrechter: Tommy Skjerven (NOR)

Toeschouwers: 2238

Vålerenga IF – IK Start: 3-1

Na de afgang van vorige donderdag toen VÃ¥lerenga met 4-0 onderuit ging tegen de Deense middenmotor Midtjylland, had trainer Rekdal zijn spelers in niet mis te verstane bewoordingen te kennen gegeven dat ze zich dringend moesten herpakken. Rekdal dreigde er zelfs mee om het verlof van het komende weekend in te trekken en te vervangen door een spartaans trainingsschema.
Gelukkig voor de spelers zal het dus niet zover komen. De ploeg van Tom Nordlie moest het nog steeds stellen zonder de geblesseerde Johnsen, Strømstad, Hæstad en Håland. Bij Vålerenga ontbrak enkel Grindheim.

De ploeg uit Oslo maakte een goede indruk en vooral Magne Hoseth liet zich van zijn beste kant zien. Al na twintig minuten bracht hij zijn ploeg op voorsprong na een mooi pass van Daniel Fredheim Holm. Op het half uur vergrote Freddy dos Santos het voordeel via een kopbal na een corner die door Jan Derek Sørensen genomen werd. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft was het weer Hoseth die zich liet opmerken. Fredheim Holm speelde Hoseth vrij die de bal met een volley recht in het doel van keeper Kenneth Høie knalde.
Na de pauze kwam Start iets meer in de wedstrijd maar had nog steeds moeite om kansen af te dwingen. Vlak voor het einde van de wedstrijd kon Kjetil Ruthford Pedersen de eer redden voor Start door er via een vrije trap alsnog 3-1 van te maken.

Vålerenga: (4-4-1-1): Arason - dos Santos, Muri, Johnsen (’46 Hovi), Storbæk - Sørensen, Holm, Gashi (’78 Strømnes), Berre – Hoseth (’84 Ishizaki) - Fredheim Holm

Start:(4-3-3): Høie - S. Pedersen (’41 Fevang), K. Pedersen, Borgersen, Paulsen - Aarsheim, Hardarsson, Midtun Lie – Valencia (’71 Hæstad), Jónsson, Bärlin (’71 Bala Garba)

Doelpunten:  Hoseth (’20 ; 1-0), dos Santos (’30 ; 2-0), Hoset (’40 ; 3-0), Ruthford Pedersen (’83 ; 3-1)

Gele kaarten: Jónsson, Ruthford Pedersen, Aarsheim

Scheidsrechter: Jørgen Jepsen (DEN)

Toeschouwers: 2940

Lillestrøm – Kalmar FF: 0-0

Lillestrøm was de betere ploeg in het  Ã…rÃ¥sen stadion en verdiende een overwinning. Keer op keer kon het kansen creëren en afdwingen maar vergat die om te zetten in een doelpunt. Het dichtst bij een goal kwam Espen SøgÃ¥rd die in het begin van de tweede helft de paal raakte in plaats van het net. Kalmar van hun kant was totaal ondergeschikt aan de Noorse opponent. Verder dan twee kleine kansen voor Johansson en Hasani kwamen de Zweden niet. Hasani werd trouwens nogal hard getackled door Rambekk die daar prompt rood voor kreeg.

Lillestrøm:  Müller, Andersson, Kippe, Rambekk, Stefanutto, Mouelhi, SøgÃ¥rd, Sundgot, Riise Koren, Powell (’ 76 Myklebust)