Leekens: "We speelden voor de drie punten"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Leekens: "We speelden voor de drie punten"
Foto: © SC

Anderlecht won vrijdagavond met 3-0 van AA Gent. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Anderlecht was nergens in de eerste helft en werd gedomineerd door de bezoekers, maar wist op slag van rust twee keer te scoren. De tweede helft was een stuk beter, maar daarin werd uiteindelijk "maar" één keer raak getroffen. Georges Leekens en Franky Vercauteren, de trainers van respectievelijk AA Gent en Anderlecht, vertelden op BelgacomTV wat zij van de wedstrijd vonden:

“We spelen hier een hele goede eerste helft”, begint Leekens. “Dan hoop je te scoren, maar krijg je twee domme tegendoelpunten. In de tweede helft waren zijn natuurlijk veel sterker en waren wij mentaal aangeslagen. Jammer, want er zat hier zeker puntengewin in.”

“We hebben hier gespeeld voor de drie punten. We hebben getoond dat we kunnen voetballen, dat is belangrijk. De volgende thuiswedstrijd is tegen Standard, dat wordt ook moeilijk. Maar als we voetballen zoals vandaag in de eerste helft, zit er normaal gezien wel iets in.”

“In de eerste helft hadden we een aantal problemen en een gebrek aan vertrouwen", gaat Vercauteren verder. “Maar goed, dan scoren we twee keer. We hebben goed geprofiteerd van die vijf minuten. In de tweede helft zijn we dan op ons elan doorgegaan. We zijn er voor blijven gaan, hebben ons niet teruggetrokken, en toch de nul gehouden.”

“De jongens komen uit een moeilijke periode. Maar daar moet je op Anderlecht mee kunnen leven. Nu moeten we hier op verder borduren, naar het betere voetbal. We gaan voor die titel, maar dan moeten we natuurlijk 34 wedstrijden volhouden. Dat kan, want ik heb vandaag heel veel pluspunten gezien. De meeste jongens komen uit hun dipje.”

“Nu is het ook zaak de volgende dagen er voor te zorgen dat Wilhelmsson hier blijft. Natuurlijk, we houden hem geen vijf of tien jaar, maar we kunnen wel proberen hem hier tot het einde van het seizoen te houden. Daarvoor zullen we zeker inspanningen moeten doen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties