Standard of Club Brugge kampioen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Standard of Club Brugge kampioen
Foto: © SC

Wie kroont zich dit seizoen tot Belgisch landskampioen? Standard heeft momenteel de leiding in handen, maar de Luikenaars worden op de hielen gezeten door Anderlecht en Club Brugge. Paarswit telt twee punten minder dan de leider, Blauwzwart moet er drie ophalen. Maar liefst 86% van onze lezers (421 stemmen) denkt dan ook dat één van deze drie tenoren de titel zal mogen vieren. 

Koploper Standard krijgt van 31% van de stemmers het volle vertrouwen. De Rouches maken al jaren indruk, maar elk seizoen sneuvelen ze. Wordt het nu anders? Nummer drie Club Brugge zal ze in ieder geval het vuur aan de schenen leggen. Net geen 30% gelooft dat Jan Ceulemans en de zijnen het hoogste trapje gaan bereiken. Opmerkelijk is dat Anderlecht net iets minder kans wordt toegedicht. "Amper" 25% van de Voetbalkrantlezers stemde op de titelverdediger. RSCA barst van het talent, maar Francky Vercauteren moet de trein op de rails weten te houden.

Ruim 13% van de stemmers gelooft dat er nog eens een "kleine" ploeg met de bloemen gaat lopen. Westerlo heeft de beste papieren, en volgt op slechts zes punten van leider Standard. Toch krijgen de Kempenaars maar 3% van de stemmen achter hun naam. Racing Genk telt één punt minder in de rangschikking, maar haalt 1% meer. De Limburgse topclub zal waarschijnlijk een jaar langer op zijn honger blijven zitten. Verrassing Zulte-Waregem telt ook maar acht punten minder dan Standard. Volgens 3% van de lezers zou de promovendus zelfs in zijn eerste jaar op het hoogste niveau met de hoogste eer aan de haal kunnen gaan. In principe liggen er ook voor Lokeren en Brussels nog kansen in het verschiet. Een kloof van tien punten wegwerken is best mogelijk, maar enorm moeilijk. Toch gelooft 1% dat het kan. [KV]









Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties