K Heusden-Zolder start in bevordering

Niels Hendriks
| 0 reacties
K Heusden-Zolder start in bevordering
Foto: © SC

Koninklijk Heusden-Zolder zal volgend seizoen van start gaan in vierde nationale. Het clubbestuur van bevorderingsclub Berkenbos VV en de nv BHZ-Events zijn tot een akkoord gekomen om samen een nieuwe club op te richten.

De nv BHZ-Events werd opgericht nadat de tweedeklasser KBHZ onlangs in vereffening ging. Berkenbos VV staat momenteel op een vijfde plaats in vierde nationale C. Volgend seizoen zal de nieuwe club met de naam Koninklijk Heusden-Zolder Berkenbos vervangen. Voor de clubkleuren werd er gekozen om de gemeentekleuren, groen-geel-wit, over te nemen. "De club wil op termijn uitgroeien tot een club die minstens in derde nationale voor furore kan zorgen. En daarnaast een degelijke jeugdwerking uitbouwen waar het lokale voetbaltalent aan zijn trekken komt en kan spelen op nationaal, provinciaal en gewestelijk niveau."

Het is de bedoeling dat er gespeeld zal worden in het stadion aan de Noordberm in Heusden. Dit stadion was de thuisbasis van Heusden-Zolder voor ze naar Genk en later Beringen verhuisden. Maar ook de vzw SK Heusden 2006, die een volledig nieuwe club wil starten in vierde provinciale, maakt aanspraak op deze gronden aan de Noordberm.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties