Ook Lierse houdt Galatasaray in bedwang

Anthony Van der Planken

Ook Lierse heeft Galatasaray in bedwang kunnen houden. Germinal Beerschot won vorige week al met 1-0 van de Turkse landskampioen, Lierse speelde gisterenavond thuis 1-1 gelijk.

Lierse kwam erg vroeg op voorsprong. Al in de eerste minuut haalde keeper Ercetin aanvaller Mrdja onderuit. Die aarzelde niet en zette zelf de penalty om. Lierse speelde voor de rest van de eerste helft goed mee met Galatasaray, maar incasseerde op slag van rust een domme tegentreffer. Akman profiteerde van een blunder in de defensie en legde de 1-1 tegen de netten.

Na de koffie was het Galatasaray dat domineerde. De Turkse vedetten slaagden er echter niet in een tweede keer te scoren. Galatasaray ontsnapte zelfs nog aan de nederlaag, want Mrdja miste een tweede penalty.

Het bleef dus bij 1-1, een knap resultaat voor een dapper Lierse. Het Galatasaray van Erik Gerets speelt later op de week nog tegen FC Brussels.