Doelpuntensong Club Brugge populair in Italië

K M
| 0 reacties
Doelpuntensong Club Brugge populair in Italië
Foto: © SC

Het meest gehoorde en meest meegezongen liedje in Italië is momenteel Seven Nation Army van The White Stripes omdat de Italiaanse fans er hun nationale ploeg mee aanmoedigden op het Wereldkampioenschap. Op zich niets bijzonder ware het niet dat indien AS Roma het voorbije seizoen niet in de Uefa-beker tegen Club Brugge had gespeeld, het liedje waarschijnlijk nooit Italië bereikt had. 

Toen Javier Portillo in de 61e minuut scoorde tegen AS Roma knalde zoals gebruikelijk Seven Nation Army uit de boxen van het Jan Breydelstadion. Voor de Italianen was het echter helemaal nieuw, maar ook zij waren meteen verkocht van het aanstekelijke deuntje. De fans van AS Roma introceerden het in Italië en Francesco Totti deed hetzelfde bij de Italiaanse nationale ploeg.

Totti: “Ik had de song nog nooit gehoord voor we in Brugge op het veld stapten. Sindsdien krijg ik de po-po-po-po-po-poo-pooo niet meer uit mijn hoofd. Het klonk fantastisch en het publiek was er meteen helemaal weg van. Ik ben snel een album van de groep gaan kopen.” [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties