Is Bergen betrokken bij fiscale fraude PSG?

Is Bergen betrokken bij fiscale fraude PSG?
Foto: © SC

Het Franse gerecht voert momenteel een onderzoek naar fiscale fraude bij Paris Saint-Germain. In dat onderzoek zouden er nu ook financiële verrichtingen tussen de Franse ploeg en Bergen onder de loep zijn genomen.
 
PSG en Bergen hebben sinds 2003 een samenwerkingsakkoord dankzij makelaar Roger Henrotay. Dat akkoord zou echter ook dienen om illegale zaken te laten plaatsvinden. Zo zou Bergen 2 miljoen euro gekregen hebben voor een optie op Rabiu Baita van de Franse club die dan werd geplaceerd op een Luxemburgse rekening. PSG gebruikte dat geld dan om een deel van het loon van Jay Jay Okocha te betalen. PSG kwam aan het geld omdat spelersmakelaars meer commissieloon vroegen en een gedeelte dan in het zwart terugbetaalde.
 
Het onderzoek is handen van de Franse onderzoeksrechter Renaud Van Ruymbeke. Die liet ondertussen al Jean-Claude Verbist, een voormalige mananger van Bergen, verhoren in Brussel, maar die ontkent omkooppraktijken. Ook voorzitter Dominico Leone wist te melden dat Bergen volkomen zuiver is in deze zaak.
 
Ook het Belgische gerecht voert een onderzoek tegen Bergen wegens het kopen van de landstitel van 2002 in de tweede klasse. Deze zaak zal waarschijnlijk geen sportieve gevolgen hebben voor de promovendus, want de verjaringstermijn voor zulke zaken bedraagt volgens het reglement van de Belgische Voetbalbond drie jaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties