Simons beste buitenlandse Belg

Yves Dekoning
| 0 reacties
Simons beste buitenlandse Belg
Foto: © SC

Belgen die goed presteren in het buitenland zijn schaars. Gelukkig zijn er toch enkele lichtpunten, vooral in Nederland. Bij PSV speelt Timmy Simons een belangrijke rol op het middenveld. De 30-jarige Diestenaar loodste PSV naar de 1/8ste finales van de Champions League. De club uit Eindhoven prijkt ook helemaal bovenaan in de Nederlandse Eredivisie. Simons heeft met vijf doelpunten, en vooral door zijn regulerend werk op het middenveld, een groot aandeel in de sterke prestaties van PSV. De club telt al elf punten voorsprong op eerste belager Ajax. Geen wonder dus dat 48% van de lezers in onze poll op Simons stemden als beste Belg in het buitenland. 

Ook Daniel Van Buyten deed het bijzonder goed in 2006. Vorig seizoen was hij sterkhouder bij Hamburg, dit seizoen bij Bayern Munchen. De 28-jarige verdediger is een vaste waarde bij één van de topploegen in Europa. Dat leverde hem 26% van de stemmen op. 

De derde Belg die in 2006 in het buitenland in het oog sprong, is Gabi Mudingayi. Lazio strijd in Italië voor de Europese plaatsen. De ploeg uit Rome staat momenteel vijfde in de stand. De 25-jarige middenvelder veroverde bij de Italiaanse topclub een plekje in de basis. Volgens 11% van de stemmers was hij de beste buitenlandse Belg in 2006.



        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties