D. Zultse VV - Oud-Heverlee Leuven 1 - 1

Guillaume Belaey

D. Zultse vv haalt een punt tegen OHL. Jammerlijk genoeg is dit punt nog niet voldoende voor het behoud.   De laatste competitiewedstrijd op WS Woluwe is terug heel belangrijk. D. Zultse vv kreeg voldoende kansen om de wedstrijd te beslechten maar we moeten ook toegeven dat OHL één en ander liet liggen.

De speelsters waren duidelijk door de warmte gepakt. In de eerste helft werd alvast maar weinig op het veld getoond. Na 3’ krijgt Katrien Torfs reeds de kans om de score te openen. Gelukkig staat haar vizier niet goed ingesteld. Voor Zultse komt de beste kans na 29’. Fien Decabooter kan doorbreken maar Helgadottir duwt de bal met de vingertoppen in doel.  Twee opeenvolgende hoekschoppen zorgen voor een bijkomende de dreiging. De tweede hoekschop blijkt in de rechthoek hangen en eindigt met een kopstoot van Latifa Abdallah in de handen van de doelvrouw.

Zultse gelooft in haar kansen en krijgt voor de rust nog twee kansen. Laurence Marchal bedient Fien Decabooter die opnieuw richting doel kan gaan. Haar schot wordt gestuit door Helgadottir en de rebound van Laurence Marchal gaat net over.  5’ voor de rust neemt Bianka Ternier de bal op de slof. Haar schot gaat naast.

Zultse komt het best uit de kleedkamer.  Eerst maken Decabooter en Ternier het de OHL-defensie lastig waarbij Ternier via een inspanning het spel te verleggen. Ze bedient Latifa Abdallah die de 1-0 kan scoren. OHL prikt nu geregeld tegen.  Het schot van Cayman gaat over en naast terwijl Kelly Nijns tot tweemaal toe de gelijkmaker aan haar voet heeft maar vergeet af te werken. Na de drinkpauze plaatst Delphine Cael de bal net naast het doel maar ook OHL ruikt zijn kans.  Op vrije trap belandt de bal op de dwarsligger, in de rebound heeft OHL geluk en valt de bal via een OHL-scheenbeen in het doel. Zultse reageert nog met enkele kansen maar zowel Decabooter, De Baere als Ternier vinden Helgadottir op hun weg

Zultse : Cortvriend, Ameye, Wallez, Decabooter (85’ De Baere), Marchal, Badie (62’ Cael) Vandeghinste, Demeijer, Volckaert, Abdallah, Ternier

OHL : Hegadottir, Schoutteten, Goethals (71’ Anthoons), Vanelderen, Torfs, Onzia, Goris (46’ Cornelis), Nijns, Vandenberg, Zwaenepoel, Cayman

Doelpunten : 47’ 1-0 Latifa Abdallah ; 75’ 1-1 ?

Gele kaarten : Volckaert (Z), Vanelderen (OHL)