Schorsing dreigt ook voor Rosenberg

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Schorsing dreigt ook voor Rosenberg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat het laatste woord over de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Denemarken en Zweden van afgelopen zaterdag nog niet gezegd is, lijdt geen twijfel. Nu liet een UEFA-woordvoerder optekenen dat Markus Rosenberg, het "slachtoffer" dat van de Deen Christian Poulsen een slag in de maag kreeg, eveneens geschorst kan worden.

Kort voor affluiten en bij een 3-3-stand kende scheidsrechter Herbert Fahndel na overleg met de grensrechter de Zweden een strafschop toe en stuurde hij de Deen Christian Poulsen van het veld. De grensrechter had gezien hoe Poulsen in het strafschopgebied de Zweedse spits Markus Rosenberg in de maag had geslagen. Nog voor de penalty genomen kon worden, besloot Fahndel de wedstrijd te staken nadat hij door een Deense fan aangevallen werd.

Poulsen excuseerde zich na de wedstrijd bij zijn ploegmaats en landgenoten, maar beweerde ook dat hij in de bewuste penaltyfase zelf eerst twee slagen van Rosenberg te verwerken kreeg. Ook Rosenberg gaf ondertussen in de pers toe dat hij Poulsen zelf eerst geprovoceerd had. Meteen genoeg voor de UEFA om een schorsing voor de Zweedse spits te overwegen, liet Jim Stjerne Hansen, woordvoerder van het disciplinair comité van de UEFA, optekenen. Voor de wedstrijd van morgen tegen Ijsland hoeft Rosenberg echter niet te vrezen, daar de UEFA pas later deze week een beslissing over Denemarken - Zweden zal nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties