Duitsers grijpen de macht

Philippe Crols

Duitsland heeft in groep D de macht gegrepen. De kans is ook niet onbestaande dat de Duitsers de eerste plaats niet meer zullen afstaan. Woensdag werd er gewonnen van Slovakije. Voor het overige stonden er geen wedstrijden in deze groep op het programma.

Duitsland - Slovakije
2-1

De overwinning van Duitsland kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Alle doelpunten vielen ook in de eerste helft. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Het werd daarbij geholpen door Durica van Slovakije. Hij verschalke zijn eigen doelman. Dat kan ik ook moet Metzelder gedacht hebben en tien minuten na de 1-0 klopte ook hij zijn sluitpost. Toch zouden de Duitsers nog voor de rust op voorsprong komen. Hitzlsperger van landskampioen Stuttgart kopte de 2-1 voorbij Contofalsky in doel.

Duitsland heeft nu negentien punten. Dat zijn er vijf meer dan Tsjechië en zes meer dan Ierland. Voetbal is en blijft voetbal, maar de kans dat de Duitsers er volgend jaar niet zullen bijzijn lijkt zeer gering.