Scandinaviërs en Spanje winnen

Philippe Crols

Na al het tumult tijdens Denemarken-Zweden van afgelopen weekend moest er woensdag opnieuw gevoetbald worden in groep F. Denemarken won deze keer met 0-2 in Letland. Zweden haalde dan weer zwaar uit met 5-0 tegen Ijsland. Spanje won op bezoek bij Liechtenstein met amper 0-2.

Zweden - Ijsland  5-0

Zweden staat nog altijd aan de leiding in deze groep. Het kende niet de minste moeite met Ijsland. Na 45 minuten stond het al 3-0 na goals van Allbäck, Svensson en Mellberg. Rosenberg en nog eens Allbäck scoorden al zeer snel na de rust, maar meer volgde er, helaas voor het publiek, niet meer.

Liechtenstein - Spanje
  0-2

Liechtenstein mag trots zijn. Het heeft tegen Spanje een eervol resultaat behaald. Er werd slechts met 0-2 verloren. Villa had na een kwartier de eindstand al op het bord geschoten. Na acht minuten had hij de 0-1 al in doel verwerkt.

Letland - Denemarken
  0-2

Geen gekke Deen die het veld opliep in Letland. Dat was ook niet nodig, want de bezoekers stonden nog voor het verstrijken van de twintigste minuut op een 0-2-voorsprong. Rommedahl maakte beide doelpunten. Meer dan 0-2 werd het echter niet meer.