Antwerp brengt brilscore mee uit Hull

Joeri De Ren
| 0 reacties
Antwerp brengt brilscore mee uit Hull
Foto: © SC

Antwerp doorstond ook zijn vierde test van de reeks oefenwedstrijden en hield Hull City op een scoreloos gelijkspel. Er waren een 800-tal luidruchtige Antwerpse fans aanwezig en die zorgden in het KC Stadium voor de nodige sfeer. De thuisaanhang gaf Warren Joyce een warm welkom en eerde de held van weleer alsof hij nooit weg was geweest.

Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor de bezoekers. Ritchie Ryan dwong Boaz Myhill tot de eerste redding van de avond, maar verder dan dit kwam eigenlijk geen enkel van beide ploegen gedurende de eerste helft. De Engelse hadden bij momenten het betere van het spel, maar de druk ontgroeide op geen enkel moment de steriliteit. Antwerp was wel vrij behoudend aan de wedstrijd begonnen en net als tegen Ipswich met enkel Emmanuel Kenmogne eenzaam in punt. De Tigers vonden weinig openingen in de Antwerpse defensie die stilaan op punt lijkt te staan. Ray Fränkel kwam opnieuw aan de aftrap terwijl tweede tester Bobsam Elejiko op de bank werd gehouden. Voor de viermansmuur stond opnieuw het ijzersterke duo Marco Gbarssin en Spencer Verbiest. Hull sprokkelde slechts enkele halve kansen bijeen. Nick Barmby kopte naast en David Livermore schoot de bal over doel. Marco Gbarssin probeerde zijn staalharde schot van tegen Ipswich nog eens, maar mikte dit keer naast en op slag van rust vergat Dean Marney te scoren.

Na de rust verving Warren Joyce Emmanuel Kenmogne door Luciano Olguin en mocht Kevin Baert dan weer Sean Doherty doen vergeten. Bij Hull verving Dean Windass Stephen McPhee. Het was duidelijk dat beide teams absoluut wilden winnen en de sfeer op het veld werd gespannen. De duels werden scherper. Al na drie minuten volgde een eerste opstootje en dit leverde Luciano Olguin geel op. Roel Van Hemert werd kort daarna geboekt na een stevige tackle. Predrag Ristovic hield zijn team nog maar eens overeind. Dean Marney stuurde Nick Barmby diep, maar diens steekbal werd door de sterke Antwerpse goalie over doel getipt. Antwerp ontsnapte ternauwernood aan de achterstand toen Dean Windass zijn maatje Dean Marney het staatje in stuurde. Het gekruiste schot van Dean Marney ging echter nipt naast. Even later plaatste Kevin Baert de bal dan weer nipt naast aan de overzijde. Sam Ricketts mikte een cross tot bij David Livermore, maar ook die zag zijn poging naast gaan. Met nog een klein kwartier op de klok diende Warren Joyce aanvaller Lucianio Olguin te behoeden van een rode kaart en haalde hij de Argentijn na zijn zoveelste drieste tackle naar de kant. Stavros Glouftsis kreeg nog even de kans zich te tonen. Antwerp versierde nog de enige en laatste kans, maar het schot van Alex Di Gregorio op de rand van affluiten was net te zwak om Myhill te verschalken.

Al bij al een verdiend gelijkspel voor Antwerp dat toonde stilaan een hecht blok te vormen. Wel dient te worden opgemerkt dat de ploeg voorlopig nog te weinig kansen versiert en dat het behoudende spel met slechts één echte aanvaller en twee verdedigende middenvelders nog niet helemaal te rijmen valt met de nodige aanvallende impulsen. Coach Joyce heeft dan ook bijna nog twee weken om hieraan te sleutelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties