R. Lebbeke verliest tegen Dendermonde

Gentil Dossche
| 0 reacties
R. Lebbeke verliest tegen Dendermonde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


Van kwaad naar erger, of hoe anders kan je het lamentabele vertoon van de thuisploeg noemen? Was het vorige zondag al uitermate zwak, de eerste helft tegen Dendermonde was ronduit beneden alle peil. Rapide werd in alle geledingen overklast door de bezoekers die vrank en vrij hun kans mochten gaan.
 
Onder aanvoering van Peter Moens trok Dendermonde al van bij de aanvang het laken naar zich toe. Toen Stefan Smet snel uitbrak en maatje Nick Van Gilsen aanspeelde stond Tomas Suls meters buiten zijn strafschopgebied. De Lebbeekse goalie verloor, uiteraard, het duel met de bezoekende spits en Rapide was op achtervolgen aangewezen (7’). Amper een minuutje later was de match bijna volledig gespeeld. Peter Moens bediende Willem Buedts en die knalde op Suls. Gelukkig voor de thuisploeg viel de bal op de lat. Peter Van Brempt beging een jeugdfoutje toen hij een verre uittrap van Ken Verleyen eerst nog liet botsen. Nick Van Gilsen dook in het gat maar knalde naast (12’). Tim Vierbergenstuurde Lendert Putteman diep en die ging graag over het been van Gunther Mathys (17’). Ken Verleyen ranselde de hard getrapte penalty van Roel Van den Bergh uit zijn doelvlak. De erop volgende hoekschop kopte Roel voorlangs. De schuchtere Lebbeekse pogingen om het tij te doen keren werden snel in de kiem gesmoord. Peter Moens knalde een vrijschop via de vingertoppen van Tomas Suls rakelings over (27’). Willem Buedts nam de thuisdefensie in snelheid maar knalde in de armen van Suls (36’). Met de rust in zicht had Ken Verleyen een goede save in huis op een vlam van Tim Vierbergen.
 
Trainer Vermoesen bracht eindelijk wat meer valabele spelers in en de wedstrijd kantelde. Dimitri Dhondt stuurde Rapide vooruit en Dendermonde moest naar adem snakken. Koen Baetens bleef een goed aanspeelpunt en nu werden beide flanken benut. Toch bleef het uitkijken geblazen toen de snelle Konte een voorzet nipt over kopte (67’). Aan de overzijde trapte Kevin Trienpont een voorzet van Stefan Van Holsbeeck op de paal (75’). Van Holsbeeck nam doelman Vervaet op de korrel (77’). Even later moest de bezoekende doelman zich opnieuw tonen op een knal van Tim Vierbergen. Konte bediende Sven Lambrecht maar Tomas Suls lag in de weg (84’).
Een goed uitgebalanceerde KAVD kon de 0 op het bord houden en lijkt stilaan klaar voor de competitie.
Rapide van zijn kant zal zondag op en tegen VK Ninove uit een ander vaatje moeten tappen, al geeft de tweede helft toch nog enige hoop op een kentering.
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Bart Verhulst (46’ Kevin Scheerlinckx), Peter Van Brempt, Sven Mergan, Steven Vereeken, Koen Baetens, Tim Vierbergen, Nelio De Souza Santos (66’ Steff De Visscher), Roel Van den Bergh (46’ Stefan Van Holsbeeck), Lendert Putteman (46’ Dimitri Dhondt), Siemen Verhaegen (46’ Kevin Trienpont)
 
Kav Dendermonde: Ken Verleyen (46’ Vervaet), Stefaan Geerts, Gunther Mathys (72’ Robby Van Brempt), Jurgen De Knijf (46’ Gaia Van Boven), Peter Moens, Jochen De Palmenaere, Stefan Smet (62’ Andy Van Duysen), Steven Foket (46’ Nico Van Gijsegehem), Nick Van Gilsen (46’ Sven Lambrecht), Willem Buedts (46’ Konte), Wouter Foket (46’ X)
 
Doelpunten: 07’ Van Gilsen 0-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties