Kortrijk met de hakken over de sloot

Giovanny Saelens

Op zondag 19 augustus stond de vierde ronde in de Beker van België op het programma. De eerste bekerwedstrijd dus voor tweedeklasser KV Kortrijk. De fusieploeg KVV Heusden-Zolder zakte af naar het Guldensporenstadion. Het kwam er zelfs tot 0-2 op voorsprong, maar na een donderpreek van trainer Vanhaezebrouck werd deze stand nog omgebogen tot 4-2.

Na vijf minuten was het al stil in het Guldensporenstadion toen er een gat in de verdediging viel. Peter Mollez zag een speler van groen-wit op zich afkomen en kon de 0-1 niet verhinderen. Elf minuten later was het slecht spelende Kortrijk met verstomming geslagen. Een vrije trap vanop de rechterflank passeerde alles en iedereen tot de bal door de netten werd opgevangen. Een stunt leek in de maak voor KVVHZ.
Vanaf dan leek het een herhaling van Kortrijk-Union: een kansenfestival waarbij de ene na de andere de nek werd omgewrongen. In de 23ste minuut kopte Coulibaly naast en zijn ploeggenoot Nfor kon zijn lob niet de juiste richting geven. Na 27 minuten ging een volley van Verbrugge van dichtbij over. Twee minuten later kwam de thuisploeg goed weg toen de bal er maar niet wou gaan in het doel van Mollez. Op het halfuur liet Jarakovic een grote kans liggen. Hij kon alleen op doel afgaan, maar besloot op de keeper.
In de 37ste minuut trapte Timmermans naast en vijf minuten voor de rust schoot Hempte van dichtbij over. Kort voor de rust ging een vrije trap van Hempte naast en schoot Bakx nog over. De eerste helft leek op 0-2 te eindigen, maar de scheidsrechter zag nog handspel in het 16,5 meter lange strafschopgebied. Ernest Nfor zette zich achter de bal en miste niet. Aan de rust stond het dus 1-2, maar daar kon de tweedeklasser niet tevreden mee zijn.

Hein Vanhaezebrouck vatte de tweede helft aan zonder Bakx en Hempte. Declercq en de doelpuntenmaker tegen Union, Cédric Bêtremieux waren hun vervangers. In de 53ste minuut werd een kopbal door een verdediger van KVVHZ op de lijn gekeerd met de hand, wat een rode kaart en een strafschop als gevolg had. Deze uitstekende kans op de gelijkmaker werd door Nfor echter op de doelman getrapt.
Na 55 minuten trapte invaller Bêtremieux op de doelman en even erna lobte Nfor de bal, maar de doelman kon nog in hoekschop tikken. Aan de overkant had Mollez weinig werk en zag af en toe een halve kans naast verdwijnen. Bij KV Kortrijk werd er steeds met de kansen gemorst. Timmermans trapte naast en een reuzekans van Jarakovic ging eveneens naast. Een kwartier voor tijd ging de doelman van Heusden-Zolder in de fout en kon Bêtremieux op leeg doel afgaan. Hij vergat niet te scoren en het stond 2-2.

Nadat Jarakovic eerder al enkele grote kansen liet liggen, verbeterde het er niet meteen op. Eerst kopte hij op de doelman en even later redde de keeper een schot van hem. In de 81ste minuut trof hij dan toch raak en zat Kortrijk terug op rozen. KV Kortrijk begon veel losser te voetballen en de kansen bleven zich opstapelen. Een afstandsschot van Ernest Nfor werd in hoekschop geduwd en een halve minuut later werd een banaanschot van Bêtremieux eveneens in hoekschop geduwd.
De Franse spits die overkwam van AS Beauvais maakte er nog 4-2 van. Vanuit een scherpe hoek trapte hij de bal mooi voorbij de doelman. Verbrugghe trapte nog eens over en aan de overkant ging er nog een kansje naast, maar de stand bleef steken op 4-2.

KV Kortrijk kruipt door het oog van de naald en bekert dus verder. Het kreeg net als woensdag twee strafschoppen en opnieuw werd er maar één gescoord. Cédric Bêtremieux liet opnieuw zijn killerinstinct blijken. Heusden-Zolder voetbalde goed mee en kwam verdiend op voorsprong, maar na het terugvallen tot tien man ging de kaars uit.