Clemente: 'Rode Duivels halen WK 2010'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Clemente: 'Rode Duivels halen WK 2010'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is het zand in de ogen strooien of ongepast met de loftrompet zwaaien, maar Javier Clemente is op de vooravond van het treffen tegen België erg lovend over de Rode Duivels. Volgens de Spaanse bondscoach van Servië haalt België zeker het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Vooral de vorige wedstrijd tussen de twee landen in Belgrado herinnert Clemente zich nog levendig. "Ik herinner me de 1-0 van Nikola Zigic. Jammer genoeg ontbreekt hij nu met een blessure. In die wedstrijd hadden we veel geluk want eigenlijk verdiende België de drie punten omdat het de beste kansen had. De groepsstand had er eigenlijk heel anders kunnen uitzien", aldus de Spanjaard die als bondscoach België al vier keer kon kloppen. Twee keer met Spanje en twee keer met Servië was dat het geval. 

"De toekomst van de Belgen oogt rooskleurig. België heeft een mooie ploeg maar het EK van volgend jaar mogen ze wel al vergeten. Op het WK 2010 ben ik er wel zeker van dat ze er bij zullen zijn. Het uitstekende werk van de Belgische trainersstaf zal zijn vruchten nog wel opleveren. Maar ik heb ook vertrouwen in mijn team. Woensdag zullen we winnen", besluit Clemente.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties