Van Holsbeeck: 'Budget gaat weer naar beneden'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Holsbeeck: 'Budget gaat weer naar beneden'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het mislopen van de vetpotten van de Champions League heeft ook sportieve gevolgen voor de Belgische landskampioen RSC Anderlecht. Manager Herman Van Holsbeeck mocht de pluimen op zijn hoed steken dat hij het budget van 25 miljoen euro naar 40 miljoen euro bracht dankzij de verkoop van spelers als Vincent Kompany en Christian Wilhelmsson en het vier keer naeen meedoen aan de Champions League, maar volgend seizoen zakt het budget ongetwijfeld.

"We hebben vier jaar kunnen mee-eten uit de potten van de Champions League. Dat we dat nu niet meer kunnen, doet ons pijn. Ons budget zal al omlaag moeten. We stelden één budget op met een deelname aan de Champions League en één met deelname aan de UEFA-beker. Vorig jaar konden we het budget spectaculair omhoog doen, maar nu zullen we dat weer moeten aanpassen. Het verschil tussen UEFA-beker en Champions League is acht miljoen euro. Je kan dan zelf de rekening maken", aldus Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.

Van Holsbeeck heeft dan wel grote sommen uitgegeven aan spelers om een woordje mee te spreken in de Champions League, maar daar wil hij niet op afgerekend worden. "Sportief zitten we beter op onze plaats in de UEFA-beker. Het is niet prettig om te zeggen, maar we hebben daar meer kans om door te stoten", aldus nog Van Holsbeeck.

Wil ook jij door ons op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Download dan nu gratis en vrijblijvend de Voetbalkrant News Reader [ hier ] Meer info over het systeem kun je hier vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties