WK 2018 in Benelux lijkt dan toch mogelijk

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
WK 2018 in Benelux lijkt dan toch mogelijk
Foto: © SC

Het WK van 2018 naar België halen lijkt dan toch geen utopie. Lange tijd leek het erop dat de FIFA het WK aan een Amerikaans land zou toewijzen, maar wellicht komt daar verandering in.

De FIFA overweegt immers sterk om de huidige rotatieprocedure af te schaffen, zo meldt BBC. Tot nog toe werd er telkens tussen de continenten gewisseld. Zo zou het nog tot 2022 duren eer Europa weer aan de beurt kwam. De Benelux leek dus bij voorbaat kansloos in de strijd om het WK van 2018.

De FIFA zet de deur echter weer op een kier. Wellicht zal binnenkort afgestapt worden van het huidige rotatiesysteem. De wereldvoetbalbond werkt immers aan een procedure waarbij enkel de landen uit de continenten van de laatste twee WK's geen kandidatuur mogen indienen.

In 2010 vindt het WK plaats in Zuid-Afrika, in 2014 in Zuid-Amerika. Europese landen kunnen dus vanaf 2018 weer meedingen naar het Wereldkampioenschap. Ook landen uit Noord-Amerika, Azië en Oceanië komen in aanmerking. Naast de Benelux tonen alvast Engeland en Australië buitengewone interesse.

Ondertussen draait in ons land de voorbereiding van een eventuele WK-kandidatuur op volle toeren. Afgelopen zomer opende Alain Courtois, de bezieler achter het project, een kantoor in Antwerpen dat zich voltijds bezig houdt met onderzoek. Zowel de Belgische als de Nederlandse regering zijn bijzonder enthousiast en zegden al hun (financiële) steun toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties