Club imponeert, Anderlecht wint opnieuw niet

Anthony Van der Planken

Standard won in de vooravond met 3-1 van Germinal Beerschot, dus lag de druk volledig bij Anderlecht en Club Brugge, die allebei voor een lastige verplaatsing stonden. Club Brugge slaagde met brio in zijn opdracht, Anderlecht liet opnieuw punten liggen.

Club Brugge imponeerde op het veld van FC Brussels. Bij de rust stonden de Bruggelingen al 0-3 voor na doelpunten van Sonck, Simaeys en Djokic. Vooal de eerste en de laatste goal mochten gezien worden. In de tweede helft speelde Club de wedstrijd volwassen uit, de zege kwam nooit meer in gevaar. In de slotminuut wist Matumona de Brusselse eer nog te redden.

Ook in Roeselare stond er Brusselse eer op het spel, maar dan die van Anderlecht. Paars-wit kon de goede lijn van tegen Rapid Wenen niet doortrekken en kon slechts met veel bloed, zweet en tranen een puntje meepikken. Roeselare kwam zelfs 2-0 voor met twee doelpunten van Dissa, pas in de slotfase kon Anderlecht de achterstand goedmaken met een treffer van Polak en eentje van Frutos. Die laatste trapte pas in blessuretijd een terechte penalty voorbij de keeper. Anderlecht verliest zo alweer punten, het kijkt terug op een twee op negen. De achterstand op Standard bedraagt nu al zeven punten.