Frankrijk blikt Faeröer in

Ruben Claesen

De toestanden die Frankrijk meegemaakt heeft voor aanvang van haar wedstrijd op de Faeröer-eilanden is werkelijk ongezien. Amper enkele uren voor de aftrap landde het vliegtuig van Les Bleus, maar dat was blijkbaar geen hinderpaal om de plaatselijke nationale elf opzij te zetten. 0-6 werd het, De Haantjes kwamen nooit in de problemen.

Al na tien minuten kon de thuisploeg haar stuntdromen opbergen, want toen al had Nicolas Anelka – randje buitenspel – de score geopend en Thierry Henry met zijn gekende schot meteen verdubbeld. Meteen een mijlpaal voor de Barcelona-speler, die met zijn treffer nu evenveel goals heeft gemaakt als Michel Platini, namelijk 41. Toen al was de match gespeeld, Frankrijk kon de ‘oefenpot’ rustig uitspelen en deed het verder rustig aan tot aan de rust.

En opnieuw kwamen de Fransen snedig uit de kleedkamers. Ditmaal via de voor Anelka ingevallen Benzema, die al na drie minuten een vrije trap van Ribéry binnenkopte. Goal nummer vier was voor Jérôme Rothen, die na twintig minuten een vrije trap heerlijk rechtstreeks in doel krulde. Tien minuten voor tijd potte Benzema zijn tweede van de avond, en in de blessuretijd kon zijn maatje bij Lyon, Hatem Ben Arfa, de eindstand vervolledigen. Moeiteloze overwinning dus voor de troepen van Raymond Domenech, die zo nog alle kansen gaaf houden op de eerste of tweede plaats, want daar zijn ze slechts respectievelijk twee punten en één punt van verwijderd.