Ceulemans wil goed voetbal beloond zien

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ceulemans wil goed voetbal beloond zien
Foto: © SC

Westerlo staat pas dertiende met negen punten uit negen wedstrijden. Met amper vijf doelpunten kan het dit seizoen weinig positieve cijfers op tafel leggen. “We spelen al een heel seizoen goed. We moeten dit weekend nu ook eens drie punten pakken”, blikt trainer Jan Ceulemans vooruit op de wedstrijd tegen SV Roeselare.
 
“De rustpauze heeft ons wel eens deugd gedaan”, kijkt de Caje terug op het competitieloze voetbalweekend. “De druk valt eventjes weg en je kan ontspannen trainen. We zijn wel blijven spelen en hebben een oefenwedstrijd tegen Willem II afgewerkt. Zo kon ik de jongens die in de competitie nog niet gespeeld hadden ook eens een kans geven.”
 
Maar nu is die ontspannen sfeer terug weg en moet er gepresteerd worden. Met Roeselare krijgt Westerlo dit weekend een ploeg waartegen het de drie punten thuis moet kunnen houden. “Het wordt wel een moeilijke wedstrijd”, is Ceulemans voorzichtig. “We spelen al heel het jaar goed, maar hebben één probleem. We creëren voldoende kansen, maar scoren moeilijk en dat is net het belangrijkste in voetbal.”
 
Patrick Ogunsoto was vorig jaar de topschutter bij de Kempenaars, maar vond dit jaar nog geen enkele keer de weg naar doel. “Ik ben niet extra met hem bezig, ik heb ook nog andere spitsen en die scoren ook niet. We zitten nu in een moeilijke periode, maar we zijn vrij veel bezig met afwerken op doel. Niet meer als anders, maar de ene keer lukt het wel en de andere keer niet. Nu lukt het niet.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties