Ferrera: 'Club geeft zéér veel kansen weg'

Nico Wieme
| 0 reacties
Ferrera: 'Club geeft zéér veel kansen weg'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is zeker nog niet uitgeschakeld voor de titel. Na zondag doet het gewoon weer mee. Dat is althans de mening van Emilio Ferrera, ex-coach van … Club Brugge.

In Het Laatste Nieuws laat Emilio Ferrera zijn licht schijnen op de topper van zondag tussen Club Brugge en Anderlecht. “In theorie is Anderlecht bij een nederlaag op Brugge uitgeschakeld voor de titel. Maar de geschiedenis van het Belgisch voetbal leert ons dat de praktijk de theorie vaak achterhaalt.”
 
Ferrera vindt dat het voetbal van blauw-zwart en paars-wit niet zó veel van elkaar verschilt. “Het enige verschil is het puntenaantal. Niemand kan beweren dat Club beter voetbalt dan Anderlecht.” De Belg met Spaanse roots uit redelijk wat kritiek op zijn voormalige werkgever. “Als je zoals Club Brugge meer kansen weggeeft dan creëert, kun je toch niet beweren dat iets opgebouwd wordt? Die verhouding moet minstens in evenwicht zijn, en dat lijkt me momenteel niet het geval bij Club.”
 
Ferrera ziet enkele gelijkenissen tussen het Club van vorig jaar en het Anderlecht van dit jaar. “Toen was Daniel Zitka een puntenpakker, nu heeft Stijn Stijnen op zijn beurt al veel schade voorkomen. Vorig jaar ontsnapte Anderlecht heel vaak aan de genadestoot, dit jaar werd Club een paar keer net niet doodgeknepen door zijn tegenstander."
 
Brugges ex-trainer heeft het moeilijk met de kritiek die hijzelf in de pers krijgt en de ophemeling van het tempo dat FCB onder Jacky Mathijsen brengt. “Uptempovoetbal: wat is dat? Een auto die voorbijscheurt, dat is te meten. Maar hoe meet jij het tempo van het voetbal van Ferrera en dat van Mathijssen? Club geeft ook zéér veel kansen weg.” Ferrera eindigt met de voorspelling dat Anderlecht volgens hem minstens een punt pakt op Brugge en daarom in de titelstrijd blijft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties