Roussel gaat testen bij Blackpool

De Nijs Michael
| 0 reacties
Roussel gaat testen bij Blackpool
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cédric Roussel komt te weinig aan spelen toe bij Bergen en wil daarom vertrekken, dat is al weken duidelijk. De aanvaller schermt met enkele buitenlandse clubs, maar nu zijn er ook meer details bekend.

Spits Cédric Roussel heeft de interesse van het Engelse Blackpool weten trekken. Helemaal overtuigd is de Engelse tweedeklasser echter nog niet. Roussel krijgt nu enkele dagen tijd om de de Engelsen toch te overtuigen van zijn kwaliteiten, hij mag namelijk gaan testen tijdens de kerstperiode.

Na vier maanden lijkt het huwelijk met Bergen al voorbij. Roussel kon er niet om lachen dat hij tegen Anderlecht niet mocht starten, hoewel hem dat beloofd was. “Normaal stond ik aan de aftrap. Net voor de wedstrijd kwam de coach aan mij vragen of het zou lukken op het bevroren veld”, legt de spits in het Nieuwsblad uit. “Ik zei dat het voor iedereen moeilijk zou zijn om te voetballen. Daarna zette hij (trainer José Riga, nvdr.) me gewoon op de bank. Dit is een slag in mijn gezicht. Ik zal tijdens de winterstop met mijn entourage overleggen over mijn toekomst. Ik weet niet of die nog bij Bergen ligt.”
 
Dat de 29-jarige aanvaller niet vies is van een avontuurtje, bewijst zijn cv. Op tien jaar tijd speelde hij maar liefst voor acht verschillende clubs. In het seizoen 1997-1998 werd hij topscorer bij toenmalig tweedeklasser La Louvière. Dat leverde hem een transfer naar AA Gent op. In november 1999 verkaste hij naar Engeland, eerst naar Coventry en in februari 2001 naar Wolverhampton. In 2002 streek hij weer neer in België om een eerste keer bij Bergen zijn geluk te beproeven. Hij werd dat seizoen topscorer met 22 doelpunten – weliswaar samen met Wesley Sonck van Genk – en versierde een lucratieve transfer naar datzelfde Racing Genk. Na amper één seizoen bij de Limburgers hield hij het daar voor bekeken en trok hij de voetbalschoenen aan in het koude Rusland bij het illustere onbekende Rubin Kazan. Tussen 2004 en 2006 was hij aangesloten bij Standard. Het jaar nadien probeerde hij het waar te maken bij Zulte Waregem en sinds dit seizoen is hij aan een tweede periode bij Bergen toe. Roussel werd twee keer geselecteerd voor de Rode Duivels. [NW]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties