Chelsea geplaatst, Everton en Blackburn out

Kristof Blomme

Chelsea heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Het klopte QPR met het kleinste verschil. Minder goed verging het Blackburn, Bolton, Sunderland en Everton. Zij werden uitgeschakeld, hoewel ze op eigen veld mochten voetballen.

Chelsea stoot door naar de vierde ronde van de FA Cup. De thuisploeg had het niet onder de markt tegen tweedeklasser Queens Park Rangers. Toch kwam het na aan halfuur, via een gelukje, op voorsprong. Een schot van Pizarro trof de paal, maar in de rebound ging de bal toch binnen via de rug van Lee Camp. Vanaf dat moment probeerde Chelsea vooral de controle te houden. Agyemang kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij trapte recht op doelman Hilario

Everton ging op eigen veld onderuit tegen Oldham, een derdeklasser. De eerste kansen waren voor Everton, maar McFadden en Vaughan misten. Vlak voor de pauze waren het verrassend genoeg de bezoekers die op voorsprong klommen. McDonald klopte doelman Wessels vanop afstand. Na de pauze kon een onherkenbaar Everton de tegenstander amper in de problemen brengen. In de slotfase trof Yakubu nog de paal, maar Oldham plaatste zich al bij al verdiend voor de volgende ronde.

Ook Blackburn en Bolton moeten de FA Cup al vergeten. Blackburn verloor met zware 1-4 cijfers van Coventry. Mifsud zorgde voor de 0-1 ruststand. In de tweede helft maakten Ward, vanop de stip, en Adebola er zelfs nog 0-3 van. Bentley scoorde tegen voor Blackburn, maar in de slotminuut legde Mifsud, met zijn tweede, de eindstand vast. Bolton verloor met het kleinste verschil van Sheffield United. Carney besliste de partij vlak voor de pauze.

Bimingham raakte niet voorbij Huddersfield. De plaatselijke derdeklasser scoorde vroeg via Beckett. Lang kon het niet van die voorsprong genieten, want O'Connor maakte vlug gelijk. Tien minuten voor affluiten bezorgde Brandon zijn club toch een ticket voor de volgende ronde. Sunderland ging met 0-3 onderuit tegen Wigan. De bezoekers, die net als Sunderland onderin de Premier League kamperen, openden de score via Scharner. Op het uur klopte McShane zijn eigen doelman. Uiteindelijk tekende Cotterill een kwartier voor affluiten voor de 0-3 eindstand.

Middlesbrough won bij Bristol met 1-2. Wheater en Downing troffen raak voor de topklasser. Portsmouth raakte nipt voorbij Ipswich, dat halfweg de eerste helft met tien man verder moest. Vroeg in de tweede periode zorgde Nugent uiteindelijk voor de beslissing. Tottenham - Reading eindigde op 2-2. Voor de thuisploeg scoorde Berbatov twee keer, meteen het vijfde en zesde doelpunt in twee matchen tegen Reading. Hunt deed de netten twee keer trillen voor de bezoekers. Ook West Ham - Manchester City eindigde op een gelijkspel, 0-0. Deze ploegen moeten dus nog eens de wei in tegen elkaar.