Westerlo-Club in uitverkocht Kuipke

Nico Wieme
| 0 reacties
Westerlo-Club in uitverkocht Kuipke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagavond om 20u30 speelt competitieleider Club Brugge een uitgestelde wedstrijd van de zeventiende speeldag op het veld van KVC Westerlo.

Het mocht niet zijn voor Westerlotrainer Jan Ceulemans op vrijdag 21 december 2007. Alsof de goden in hoogsteigen persoon er zich kwamen mee moeien, werd het weerzien met zijn ex-club Club Brugge door de slechte weersomstandigheden afgelast. Morgen wordt deze wedstrijd, die op de laatste speeldag van de heenronde geprogrammeerd stond, herspeeld.
 
Westerlo hield een goede generale repetitie door zaterdag FC Brussels met zware 7-2 cijfers naar huis te spelen. Club won – alweer – met het kleinste verschil op het veld van hekkensluiter Bergen. De Kempenaars bekleden momenteel de tiende plaats met 23 punten, dat zijn er zeventien minder dan de West-Vlaamse tegenstander, die de lijst aanvoert.
 
Bij Westel kunnen ze – net als bij de afgelaste wedstrijd – geen beroep doen op een aantal geblesseerden. Keeper Ronny Gaspercic en middenvelder Jeffrey Ntuka kampen met knieperikelen, Jaja Coelho heeft een teenblessure, Michael Modubi heeft last in de bil en Nico Van Kerchhoven herstelt nog steeds van een adductorenletsel. De kern bestaat uit: De Winter, Mennes, Sarki, Wagemakers, Wils, Adams, Getulio, Evens, Dekelver, Van Hout, Vervoort, Vanaudenaerde, Corstjens, Van Imschoot, Farssi, Van den Eede, Dirar en Delen.
 
Opvallende wijziging in de selectie van blauw-zwart: Wesley Sonck is voor het eerst sinds 28 oktober 2007 geselecteerd. De Ninovieter speelde zijn laatste wedstrijd op het veld van zijn ex-club Racing Genk. Ook Gertjan De Mets maakt zijn rentree. De middenvelder werd tijdens de Supercup door Olivier Deschacht zwaar aangetrapt en liep een scheur op aan de mediale band een barst in de knie. Hij maakt voor het eerst dit seizoen deel uit van de selectie voor een competitiewedstrijd. Club kan geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Philippe Clement, Antolin Alcarez en Koen Daerden. De Limburger drijft geleidelijk aan wel het trainingsritme op. Ook voor reservedoelman Glenn Verbauwhede komt de wedstrijd tegen Westerlo nog te vroeg. Karel Geraerts is geschorst na drie gele kaarten en Brecht Capon viel tegen Cercle opnieuw geblesseerd uit. De kern ziet er als volgt uit: Stijnen, Lenaerts, Priske, Maertens, Simaeys, Valgaeren, Kucera, Klukowski, De Mets, Vermant, Englebert, Leko, Blondel, Vermeulen, Salou, Djokic, Sterchele en Sonck.
 
Westerlo laat weten dat de wedstrijd van morgenavond volledig uitverkocht is en dat er met gesloten deuren wordt gespeeld. Supporters zonder ticket moeten zich bijgevolg niet meer naar het stadion begeven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties